Links

Man finder mange gode, aktuelle tips på bloggen Vild med Berlin.
Og det samme gælder på Berlin-nyt.

Jeg er ret glad for Facebook-siden Kreuzberged. Like den og bliv ad den vej opmærksom på nye kvalitetsartikler.

Facebookgrupperne Dansker i Berlin og Danskere i Berlin er især gode for danskere, der står for at skulle flytte til byen. Der er i hvert fald mange råd om, hvordan man begår sig i det tyske bureaukrati. Men der tilbydes også af og til kørelejlighed DK-DEU og DEU-DK og lejlighedsfremlejer for kortere og længere perioder. (Jeg ved ikke, hvorfor der er to grupper, og hvilken der er bedst.)

Guidede ture (på dansk) leverer fx
Berlin på vrangen og Din Berlin guide.

Blandet landhandel:
Aktuelt: Hvor meget fylder alle legepladser, biler, offentlige transportmidler, skove, søområder m.v. i Berlin? Tagesspiegel har lavet en sjov graf – der mærkeligt nok er på engelsk, men det er der jo sikkert nogen, der vil betragte som en fordel.

Historisk: DR har lavet et interessant webdok om en ung kvinde, der i 70’erne tog til Østberlin for at arbejde for Radio Berlin International, DDR’s internationale propagandasender. Hun endte med at fortryde. Teksten, der er krydret med ligeledes interessante billeder, er baseret på en radioudsendelse.

Asparges: hvor kan man bedst fejre de lækre asparges, regionens ananas? Link til artikel i Berlin Morgenpost, der lister de bedste og/eller største Spargelhöfe ude i Brandenburg.

Reklamer
%d bloggers like this: